Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




zaterdag 28 november 2015

Leuk effect met distress stains.

Op de blog van Sweet Stephcard Creations vond ik een tutorial voor het maken van een mooie achtergrond met distress stains.

zondag 22 november 2015

Ons PL feestalbum.

Twee weken geleden had ik met een groep van 18 dames een fantastisch scrapweekend.
Zoals altijd hebben we weer enorm veel gelachten, maar ook serieuze gesprekken gehad.
Zo'n weekend vliegt helaas voorbij.
Tijdens dit weekend maken we altijd een scraplift. Deze lift wil ik gaan gebruiken als de voorkant van mijn PL feestalbum.



Dit is de pagina die daar achter komt. Of misschien wordt dit wel de voorkant. Daar ben ik nog niet helemaal uit....



Eerder heb ik al een paar pagina's uit dit album laten zien. Tijdens het scrapweekend heb ik er ook nog een paar gemaakt. Ook nu weer in de tinten geel/oranje/roze/zwart.





zondag 15 november 2015

Nogmaals gesso.

In eerdere berichten heb ik al wel eens linken geplaatst die betrekking hadden op gesso.
Vandaag kwam ik weer een handig artikel over gesso tegen.
Hier nog wat linken naar artikelen over gesso. Een paar linken heb ik al eens eerder geplaatst, maar er zitten ook weer een paar nieuwe linken bij.

Een artikel van Tangie Baxter.

Een artikel over het maken van een achtergrond met gesso.

Een artikel over een stencil met gesso

Stempelen met gesso.

Een artikel over gesso en inkt.

Een filmpje over gesso en distress.

En mocht je tijd genoeg hebben, Mel Stampz heeft een hele serie artikelen geplaatst over gesso.

Een schitterende art-journal pagina waarbij gesso gebruikt wordt is te vinden op dit filmpje.

Veel plezier als je aan de gang gaat met gesso.

zondag 1 november 2015

Workshop Project Life.

Vroeger had ik helemaal niets met computers, maar sinds ik scrap ben ik computers steeds leuker gaan vinden.
Het leuke van computers en internet vind ik o.a. dat er contacten ontstaan die zonder internet nooit ontstaan zouden zijn.
Via een facebookpagina Project Life kreeg ik het verzoek van Christine of ik haar en een paar vriendinnen wilde leren hoe ik mijn PL kaartjes maak.
Ik ben aan de gang gegaan om voorbeelden te maken, heb bedacht waarom mijn PL ook echt MIJN pagina's zijn, ben aan het stansen gegaan, heb een workshop pakket gemaakt, ben in de auto gestapt en afgelopen vrijdag heb ik een hele gezellige dag met Christine, Petra en Monique gehad.
Na de uitleg over het werken met verschillende materialen en het bekijken van voorbeeldkaarten met deze materialen, zijn ze aan de gang gegaan om hun eigen papier met acrylverf te verven en vervolgens gestart met het maken van een PL pagina met het zelf geschilderde papier en de PL kaartjes die ze gemaakt hadden.
Het was ontzettend leuk om te zien dat een 3 tal dames die dit eigenlijk nog nooit gedaan had, steeds enthousiaster werd. En nog leuker vind ik het dat een van die dames nog dezelfde dag verf gekocht heeft om mee aan de gang te gaan.

Hier een foto van toen het papier geverfd werd:


Mijn voorbeeldkaartjes:


Met hetzelfde idee kun je meerdere kanten op:





En dit zijn mijn voorbeeldpagina's met het papier dat ik op dezelfde manier geverfd heb als bij de workshop die ik gegeven heb:







Van dit feestweekend ga ik een heel album maken waarbij het zelf geverfde papier steeds gebruikt gaat worden.
Zelf papier verven vind ik heerlijk om te doen. Je pagina's krijgen er iets door wat uniek is.

Dank je wel Christine, Petra en Monique. Ik heb genoten van jullie enthousiasme en gezelligheid. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om in de toekomst vaker zelf je papier te gaan verven en op deze manier ook de kaartjes erbij te gaan maken.