Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




zaterdag 27 augustus 2016

Workshop "Design je eigen lijn".

Vandaag heb ik voor de 2e keer bij De Craftorij de workshop "Design je eigen lijn" mogen geven. Dit omdat er veel vraag was naar een herhaling van deze workshop.
In deze workshop zijn de dames aan de gang gegaan om zelf een serie PL kaartjes te maken, waarbij een eenheid is, kaartjes maken die bij elkaar horen.
Het is enorm leuk om te zien hoe iedereen met veel enthousiasme aan de gang is gegaan om hun eigen (PL) kaarten te maken.
Ook deze keer vond ik het weer verrassend om te zien hoe iedereen zijn eigen draai weet te geven aan de serie kaartjes die gemaakt wordt.
Heerlijk om dit te mogen doen. Ik krijg er gewoon energie van :-)

Hier wat foto's van vandaag:











vrijdag 19 augustus 2016

Kaarten met mijn eigen PL kaartjes.

Mijn voorraad kaarten begon aardig te slinken, dus het werd hoog tijd om er wat kaarten bij te maken.
En wat is er dan leuker om daar je eigen PL kaarten, die ook te koop zijn, bij te gebruiken?









zondag 14 augustus 2016

Stempelen en een stencil.

Op de blog van The crafters workshop zag ik het leuke idee om te stempelen met daarbij het gebruiken van een stencil. Het effect hiervan vind ik erg leuk. Via de link kom je op dit blogbericht.

woensdag 10 augustus 2016

Workshop-album.

De weersverwachting kan ik niet meer bepalend laten zijn voor mijn tijdsbesteding geloof ik.
Ik had dus begrepen dat we vandaag herfstweer zouden krijgen. Regen, koud en misschien ook nog wel een hagelbui......
Heb ik dus maar alle spullen tevoorschijn gehaald om het album voor de workshop van 5 november bij de Craftorij af te maken. Schijnt gewoon al de hele tijd de zon aan de andere kant van het raam!



In zo'n soort chaos werk ik dus het liefst.
Alhoewel......ik begin keurig netjes met een opgeruimde tafel. Maar binnen de kortste keren ziet het er zo uit. Misschien herkenbaar?
Nog 1 pagina en mijn album is klaar en kan de workshop binnenkort online gezet worden.
Voor dit album ga ik Mambi ringen gebruiken als "binding". Voordeel is dat er dan gemakkelijk nog pagina's toegevoegd kunnen worden als iemand niet al zijn foto's kwijt kan in dit album. Maar dan moeten er wel heeeeel erg veel foto's verwerkt worden want in mijn album heb ik al zo'n 70 foto's zitten. Weliswaar niet allemaal groot formaat, maar toch.
De papierlijn is van Simple Stories; We Are...Family. Ook al is dit een vakantie-album geworden en geen familie-album, deze lijn is enorm leuk om te gebruiken voor het verwerken van vakantiefoto's.
Doordat er ook stickervellen met 4 soorten letters, teksten en embellishments, overlays, PL kaartjes en design papier bij het workshoppakket zit wordt het een mooi geheel met elkaar. Ik vond het erg leuk om dit album te maken.
Nu kan ik bijna gaan beginnen aan het volgende vakantie-album.

zaterdag 6 augustus 2016

Heerlijk... vakantie.

Ik geniet van mijn vrije tijd, de rust om even alles op een lager tempo te kunnen doen. Het lekker buiten zijn. Het bezoeken van erg mooie Duitse plaatsjes met volop vakwerkhuizen. Vertoeven in mooie stukken natuur. Samen alle tijd hebben en doen waar we zin in hebben. Okay, we misten Mientje, onze vaatwasmachine wel........
En natuurlijk gingen er ook hobbyspullen mee op vakantie. Want creatief bezig kunnen zijn hoort voor mij ook bij mijn vakantie. En dan is het helemaal niet erg als het een dagje regent of het te warm is om iets te gaan ondernemen.....

Op zaterdag 17 september ga ik bij de Craftorij in Ede de PL dag geven. En daar wilde ik natuurlijk voldoende voorbeelden voor maken.



Ik heb een voorrraadje embellishments gemaakt om in mijn albums te kunnen gebruiken.



Voor de Craftorij Zomer Challenge heb ik nog wat kaarten gemaakt:

Thema spiegelbeeld:



Thema handen:



Thema Steampunk: Hierbij heb ik een foto van een beeld, gemaakt door Wolfgang Redeker, gebruikt.