Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




zondag 27 november 2016

De Craftorij gaat sluiten.

Vandaag heeft Lia, eigenaresse van de Craftorij bekend gemaakt dat de winkel en webwinkel gaan sluiten. Ze wil graag meer uren met haar gezin gaan doorbrengen. Iets wat alleen maar te begrijpen is.
Het zal voor Lia niet gemakkelijk geweest zijn om dit besluit te nemen. Ik heb respect voor haar keuze dat ze kiest voor haar gezin.
Ik vond het een genot om iedere keer even binnen te lopen bij de Craftorij. Altijd voelde ik me er welkom.
Ik heb er kansen gekregen waar ik enorm van heb genoten. Allerlei leuke mensen ontmoet, flink buiten mijn comfortzone gegaan en ontdekt dat mixed media toch ook wel heel erg leuk is om mee bezig te zijn. De gezelligheid met het (Design)team, het mogen geven van workshops, het mede hosten van de CZC, mijn PL kaartjes die naar de drukker gegaan zijn en een plaatsje in de winkel kregen.

Lia, Marcell en (DT)team, dank je wel!

Vele mensen zullen met mij de Craftorij gaan missen. Een uniek stukje creativiteit in Nederland!

zondag 20 november 2016

Een scraplift.

Vorig weekend ben ik een weekend met een groep van 18 dames een weekend weg geweest. Een weekend lang waarin niets moet en er alle tijd is om heerlijk te zitten scrappen. Deze weekenden doen me altijd denken aan het kamp in groep 8. Heel veel lol hebben, maar ook tijd voor serieuze gesprekken.
Tijdens de scrapweekenden maken we ook altijd met een groot aantal dames een scraplift. Vooraf wordt er op internet een LO gezocht, die we vervolgens gaan liften, namaken.

Dit is het resultaat van mijn lift:


Omdat ik al eerder een stuk uit het achtergrondvel gebruikt had, heb ik mijn foto tegen de rand moeten plakken.

En dit is het origineel waarvan ik mijn LO nagemaakt heb. Ik heb helaas geen idee wie deze LO gemaakt heeft.

vrijdag 18 november 2016

Leuk effect.

Op internet kwam ik dit leuke idee tegen:



Je zou kunnen zeggen dat het een soort van bellen blazen met verf is.
Op de site van better Homes kun je een duidelijke uitleg vinden hoe je dit moet doen.