Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




zondag 26 februari 2017

Design je eigen lijn 2.

Omdat de eerste workshop Design je eigen lijn 2 al snel vol zat, geef ik op 11 maart nogmaals  deze workshop bij ArtChicks Studio in Barneveld.
Bij Design je eigen lijn 2 ga je aan de gang met distress inkt en acrylverf met hier en daar een luchtig (gouden) accentje.
Nadat je je eigen Project Life kaartjes een kleur gegeven hebt ga je onder mijn begeleiding aan de gang met het "aankleden" van de kaartjes. Ik laat je mijn tips en trucs zien zodat je in de toekomst je eigen unieke PL kaartjes kunt maken. PL kaartjes waar je blij van wordt.
Bij het aankleden van de kaartjes worden stempels, stansjes, zelf gemaakte embellishments e.d. gebruikt.
Aan het einde van de dag ga je naar huis met een gevulde pocket page pagina en heb je nog voldoende materiaal om thuis ook nog door te gaan.

Omdat ook kaartenmakers graag deze workshop volgen, is het deze dag ook mogelijk om kaarten te gaan maken ipv PL kaarten.
Heb je deel 1 niet gevolgd dan is dat geen probleem, je kunt gewoon meedoen aan deze workshop.




 

zaterdag 25 februari 2017

Een dag met een gouden randje.

Gisteren ben ik naar Pronty in Waalwijk geweest. Daar maken ze de masks van Dutch Doobadoo.
Omdat ik het gezellige team van Dutch Doobadoo mag gaan versterken mocht ik er deze designteamdag ook bij zijn.
's Morgens hebben we een rondleiding door de fabriek gehad. Hier heb ik mogen zien hoe o.a. de masks van Dutch Doobadoo gemaakt worden. Wat is dit gaaf om een keer te zien.
Tussen de middag hebben we in Waalwijk in restaurant 't Slot gegeten en heb ik genoten van een heerlijke clubsandwich.
En 's middags heb ik een workshop gegeven aan de DT dames waarbij we de masks van DDBD gebruikt hebben en vieze vingers gekregen hebben.
Voor het eerst zijn er filmpjes van mij verschenen op internet. Nu ik mezelf terughoor valt het me op dat mijn logica niet altijd even logisch is...... Voor bekenden wellicht niet helemaal onbekend.
Verbazend wat een bereik facebook heeft. Een filmpje is al ruim 1700 keer bekeken.
Dat ik nooit zin heb om een afspraak bij de kapper te maken en dit daarom altijd uitstel is wel duidelijk........
Super, dat ik deel mag uitmaken van dit enthousiaste team. Ik voel me bevoorrecht.







woensdag 22 februari 2017

DUTCH DOOBADOO BLOGHOP

Hallo allemaal.
Ik ben gek op notitieblokjes/schriften, maar vind de voorkanten hiervan niet altijd even leuk. Dat was ook het geval bij dit notitieblokje en schrift dat ik gekregen heb. Daarom ben ik aan de gang gegaan en nu kan ik tenminste iets moois pakken als ik wat op wil schrijven.
Met behulp van de mask en distress inkt heb ik de achtergrond gemaakt. Met stansen en kleine cirkeltjes van Laser Paper Art heb ik de kaft verder aangekleed.


Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om ook zelf creatief aan de gang te gaan.
Voor nog meer inspiratie verwijs ik je naar de volgende bloghop, dat is de blog van Anke Soeters

maandag 20 februari 2017

Nogmaals de workshop Design je eigen lijn 2.

Op 11 maart geef ik bij Bij ArtChicks Studio in Barneveld nogmaals de workshop Design je eigen lijn 2.
In deze workshop ga je aan de slag met distress inkt en acrylverf. Hierbij gebruiken we ook een beetje goud.
Naast het kleuren van je kaarten is er deze dag erg veel aandacht voor het "aankleden" van je PL kaarten. Ik zal je niet alleen de vele tips en trucs laten zien zodat in de toekomst iedere PL kaart die je maakt gewoon af is, maar je gaat onder mijn begeleiding ook zelf hiermee aan het werk. Hierbij gebruik je stempels, stansjes, zelf gemaakte embellishments enz.
Aan het begin van de dag start je met wit papier en aan het einde van de dag ga je met een een unieke, eigen lijn van PL kaarten en een gevulde pocket page pagina naar huis.
Omdat er ook mensen zijn die met deze technieken graag kaarten willen maken, is het ook mogelijk om aan het einde van de dag met een aantal kaarten naar huis te gaan.
Hier de link met meer info.:
Workshop 11 maart.

vrijdag 17 februari 2017

Wat een gave mask is dit.

Soms vind ik een mask na gebruik nog mooier dan ik al dacht toen ik deze voor het eerst in mijn handen kreeg.
Dit is ook zo'n mask. Wat is deze mooi.
Voor deze kaart heb ik mbv de mask gesso op mijn papier aangebracht. Toen deze gesso droog was, heb ik de kaart gekleurd met Dylusions ink sprays. De inkt heb ik verdund met water en met een kwast aangebracht. Omdat de gesso de inkt afstoot blijf je de mask zien. Zou je het kleurverschil nog groter willen hebben, dan kun je met een billendoekje de gesso delen verder schoon poetsen. Dat heb ik hier niet gedaan.
Het notitieblaadje, tag en het &-teken heb ik ook gekleurd met Dylusions ink sprays.